Steve Ramon wint de strandcross van Scheveningen

Motorcrosser Steve Ramon heeft zondag op het strand van het Nederlandse Scheveningen de Red Bull Knock Out gewonnen. De oud-wereldkampioen MX1 had voor het oog van 150.000 toeschouwers de langste adem in de uitputtingsproef. Ramon verdiende met de zege 15.000 euro. De Fransman Arnaud Demeester kwam als tweede over de finish, Johan Boonen werd derde.
Ramon deelde zijn race goed in en kon in de anderhalf uur durende wedstrijd de leiding overnemen nadat favorieten Erik Eggens en Marc de Reuver met pech uitvielen. Yentel Martens, zoon van voormalig wereldkampioen Jacky Martens, werd derde Belg met een mooie zevende plaats. In totaal kwamen er meer dan 600 rijders aan de start, die allen een weg moesten banen op het loodzware circuit.

Aan deze speciale wedstrijd kwam ook Joël Smets aan de start met zijn BMW-machine. Smets haalde echter de finish niet en moest opgeven. Opmerkelijk was ook de deelname van enkele bekende Nederlanders zoals o.a. autoracer Tom Coronel en Jurgen van de Goorbergh, die normaal als wegracer door het leven gaat maar deze wedstrijd gebruikte als voorbereiding op de komende Dakarwedstrijd.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.