IJsland staat borg voor spaartegoeden Icesave

De spaarders van Icesave, de internetbank van de ingestorte IJslandse bank Landsbanki, zullen hun geld terug krijgen. De IJslandse overheid stelt zich immers garant voor de spaartegoeden van de internetbank die actief is in Nederland en Groot-Brittannië. Dat deelde de regering van het eiland zondagavond mee.
Verder zijn er niet veel details bekend. De IJslandse regering zei in een persmededeling dat het met verschillende landen van de Europese Unie een gemeenschappelijk standpunt bereikt heeft dat de basis zal vormen voor verdere onderhandelingen. Europa zal ook verder oplossingen zoeken om het financiële systeem en de economie van IJsland te herstellen.

De IJslandse minister van Buitenlandse Zaken zei dat het om 3,5 miljard euro aan spaartegoeden gaat voor Nederland en Groot-Brittannië.

Dit weekend deelde het Internationaal Monetair Fonds (IMF) mee dat het een akkoord bereikt heeft voor een noodlening aan IJsland. Cijfers zijn niet bekend, maar volgens eerdere berichten gaat het om ongeveer 2 miljard dollar.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees