Robbie McEwen wint Tour Down Under Classic

Robbie McEwen wint Tour Down Under Classic

(archieffoto)

De Australische wielrenner Robbie McEwen heeft in eigen land de Tour Down Under Classic, een criterium over 50 kilometer in de straten van Adelaide, gewonnen. Hij hield in een massaspurt de Italianen Daniele Colli en Simoni Cadamuro achter zich.

In tegenstelling tot de vorige edities wordt deze wedstrijd niet mee verrekend in het eindklassement van de Tour Down Under.

Na een eerder rustige aanloopfase volgde de ene uitvalspoging de andere op. Lang hielden deze echter nooit stand, dit mede door het controlerende werk van het Liberty-team in het peloton. Tijdens de slotkilometers kwamen ook Liquigas en Davitamon-Lotto hun deel van het werk opknappen om ervoor te zorgen dat alles ging beslist worden in een massaspurt. Niemand geraakte nog uit de greep van de grote groep en in de sprint stond er geen maat op Robbie McEwen, die net als vorige editie het criterium won.

Morgen wordt de ’echte’ Tour Down Under (2.BC) op gang geschoten met een etappe tussen Mawson Lakes naar Angaston over 148 kilometer. Zondag wordt deze rittenkoers afgesloten met een criterium in Adelaide.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.