Martina Hingis wint nu ook in Melbourne

Martina Hingis wint nu ook in Melbourne

Foto: ap

Martina Hingis is ook in de Grand Slams succesvol bij haar terugkeer in het vrouwencircuit. De Zwitserse, die na een pauze van drie jaar haar comeback maakte, won in de eerste ronde van de Australian Open makkelijk van de als 30ste geplaatste Russin Vera Zvonareva: 6-1 en 6-2.

Zvonareva is het nummer 29 van de wereld. Hingis zelf staat op de 349ste plaats, voor de Australian Open ontving ze een wildcard.

De Australian Open is voor Hingis het eerste Grand Slam-tornooi sinds drie jaar. Ze won het tornooi drie keer (1997, 1998, 1999). Met Zvonareva kreeg ze dinsdag meteen een klepper tegenover zich. De Russin speelde vorige week nog de finale in Auckland.

In de volgende ronde neemt de 25-jarige Hingis het op tegen de Finse Emma Laine (WTA 85). Bij winst wacht haar nadien mogelijk een duel met de Française Mary Pierce (WTA 5), die het tornooi won in 1995 en in 1997 in de finale verloor van... Hingis.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.