Dronkaard wil in volle vlucht deur van Boeing openen

Dronkaard wil in volle vlucht deur van Boeing openen

Foto: rr

Horror aan boord van een Brits vliegtuig: op 10.000 meter hoogte beukte een dronkaard tegen een vliegtuigdeur met de bedoeling ze te openen. Passagiers konden de man aan boord van de Boeing 767 van chartermaatschappij Thomsonfly met moeite overmeesteren.

Het toestel met 232 mensen aan boord was zaterdag op weg van het Mexicaanse Cancun naar Manchester. Het vliegtuig werd naar Florida omgeleid, waar de politie de 33-jarige herrieschopper in hechtenis nam.

Volgens de Daily Mail hangt de uit Polen afkomstige man, die in het Noord-Ierse Belfast leeft, een gevangenisstraf tot 20 jaar boven het hoofd voor het moedwillig in gevaar brengen van mensenlevens en van het luchtverkeer.

,,Jullie zullen allemaal sterven!"

,,Het begon allemaal toen hij een van de stewardessen beledigde", vertelde de 28-jarige Gary Jackson. ,,Hij kon er gewoon niet mee stoppen. Vervolgens slingerde hij een andere stewardess tegen het toilet en trapte hij tegen een deur", aldus de passagier. ,,Jullie zullen allemaal sterven! ", dreigde de twee meter lange heethoofd. Het incident zorgde voor de nodige paniek aan boord; vrouwen en kinderen schreeuwden.

Vier reizigers, onder wie een politieagent, stortten zich op de man en konden hem met veiligheidsgordels vastmaken. De man had alcohol verstopt in flesjes cola aan boord gesmokkeld en daar duidelijk meer dan genoeg van gedronken. Na een nacht in Orlando kon het vliegtuig de reis naar Groot-Brittannië verderzetten, waar het maandag veilig en wel aan de grond kwam.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees