Jo Leemans zingt terug na beroerte

Jo Leemans zingt terug na beroerte

Foto: vum

De bekende Vlaamse actrice en zangeres Jo Leemans keert op zondag 29 januari terug. Ze geeft een beperkte reeks korte concerten. Bijna dag op dag drie jaar geleden, op 20 januari 2003, nam Jo Leemans gedwongen afscheid van haar publiek. Na een beroerte was ze gedeeltelijk verlamd.

Het eerstvolgende concert vindt plaats in gemeenschapscentrum De Markten in Brussel. In oktober speelde Leemans ook al opnieuw mee in een toneelstuk.

Volgens het gemeenschapscentrum De Markten zal de naam Leemans, samen met die van Doris Day, voor altijd verbonden blijven met het nummer ’Que sera sera’. Daarmee scoorde ze in december ’56 een enorme hit, een maand nadat Doris Day haar dat in het Engels voordeed.

Ze werkte voorts met de groten uit de Vlaamse showbizz uit die tijd: Francis Bay, Fernand Terby, Will Ferdy en Bob Benny. Behalve als zangeres kende Leemans succes als medewerkster bij de radio. Ze presenteerde onder meer '78 toeren tijd' en 'Weet je nog wel'. En ze had zelfs een programma op Studio Brussel, samen met Jo De Poorter: 'De tafel van Jo en Jo'.

Het concert is gratis te volgen in De Markten, Oude Graanmarkt 5 in Brussel en begint omstreeks 14.30 uur. Voor info en reservatie: 02 512 34 25.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees