VRT Radio en Canvas brengen poëzie op Gedichtendag

BRUSSEL - Op donderdag 26 januari is het Gedichtendag 2006 en dat is ook de openbare omroep niet ontgaan. Op alle VRT-radionetten en op Canvas zal die dag aandacht besteed worden aan poëzie. Radio 1 gaat op gedichtendag op zoek naar een eigen huisdichter.

Geïnteresseerden moeten voor 20 januari twee originele gedichten opsturen met als titel ,,Meteen mee''. Op vrijdag 13 januari had het radiostation al 700 gedichten ontvangen. Op gedichtendag zullen vier finalisten hun gedicht voordragen op de radio. De luisteraars beslissen dan samen met Benno Barnard wie zich de enige echte huisdichter van het radionet zal mogen noemen.

Gedichtendag doorkruist dit jaar de Mozart-tiendaagse op Klara. Daarom worden de luisteraars uitgenodigd om hun eigen Mozartaforisme te schrijven. De bekroonde aforismen worden voorgelezen in De Tuin van Eden. Op Canvas zullen de dichters Tom Lanoye, Joke Van Leeuwen en Koen Peeters gedichten voordragen tussen de programma’s in. Al die gedichten zullen vanaf 26 januari te lezen zijn op www.canvas.be/gedichtendag.

Externe links
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees