Siemens-gsm wordt BenQ-Siemens

Siemens-gsm wordt BenQ-Siemens

Foto: belga/afp

BERLIJN - De gsm’s van het merk Siemens verdwijnen geleidelijk uit de markt. Dinsdag werden in Duitsland de eerste drie mobiele telefoons van het nieuwe merk BenQ-Siemens voorgesteld.
Vorig jaar heeft het Taiwanese bedrijf BenQ de verlieslatende gsm-afdeling van het Duitse Siemens overgenomen. Dit jaar brengt de producent 25 tot 30 modellen op de markt onder de nieuwe merknaam. Hierbij wordt vooral gemikt op het duurdere segment. Eenderde van het gamma is aangepast aan de 3G-technologie (UMTS), waarmee snel op het internet kan gesurfd worden of televisie kan gekeken worden. Bijna alle toestellen worden uitgerust met een muziekspeler, en de helft beschikt over een ingebouwde camera met minstens 1,3 megapixels.

BenQ wil zich ook op het vlak van materialen van de concurrentie onderscheiden. Er wordt meer gebruik gemaakt van metaal (aluminium, magnesium) en minder van kunststof. De doelstelling van het bedrijf is om BenQ Mobile tegen eind dit jaar winstgevend te maken. Binnen enkele jaren verwacht de topman Clemens Joos een wereldwijd marktaandeel van 10 procent. Dat is zowat het dubbele van het huidige marktaandeel.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees