Duitse scholier verbetert berekeningen NASA toch niet

De dertienjarige Duitse scholier die zei dat hij berekeningen van de NASA over de waarschijnlijkheid van een botsing met een asteroïde had verbeterd, had het mis. Dat meldt het Amerikaanse ruimtevaartbureau.
De berekeningen van de NASA kloppen, aldus woordvoerder Dwayn Brown. "Wij blijven bij onze huidige inschatting dat er een zeer lage kans is (1 op 45.000) dat de asteroïde in 2036 met de aarde botst".

"Anders dan wat in de pers wordt gemeld, is geen contact opgenomen met de betrokken diensten bij de NASA. Zij hebben niet met de Duitse scholier gecorrespondeerd".

Op basis van waarnemingen van het Astrofysisch Instituut in Potsdam nabij Berlijn had Nico Marquardt berekend dat de kans dat asteroïde Apophis met onze planeet botst, 1 op 450 is. Volgens het regionale dagblad Potsdamer Neuerster Nachrichten had de NASA de fout via het Europese Ruimtevaartbureau ESA toegegeven.

Volgens de scholier had de NASA had nagelaten rekening te houden met de kans dat Apophis zou botsen met een of meerdere van de 40.000 satellieten rond planeet Aarde bij de scheervlucht op 13 april 2029. Die kunstmanen draaien aan 3,07 km per seconde rondom onze planeet op een afstand tot 35.880 km, terwijl het hemellichaam ons op 32.500 km zou passeren.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees