Fairhostessen trekken feestelijkheden Expo 58 op gang

De festiviteiten rond de vijftigste verjaardag van Expo 1958 in Brussel zijn donderdagmiddag op het stadhuis van de hoofdstad op gang getrokken met de uitreiking van een decoratie aan bijna 200 hostesses van de Wereldtentoonstelling.
De zogenaamde fairhostessen waren een nieuwigheid in 1958. In hun keurige uniform gidsten ze de bezoeker door de verschillende paviljoenen van de Wereldtentoonstelling. Met 270 waren ze.

Op het stadhuis van Brussel werden zo'n 200 van hen vanmiddag ontvangen door burgemeester Freddy Thielemans (PS). Velen droegen de typerende Expo-broche die ze ook in 1958 droegen. Thielemans overhandigde hen een oorkonde, waardoor ze nu Brusselse ereburgers zijn.

Tientallen evenementen

De hostessen worden vanavond ook verwacht bij het Atomium, voor de inhuldiging van verschillende tentoonstellingen. Om 18 uur werd de herdenkingstentoonstelling 'Tussen Droom en Werkelijkheid' er ingehuldigd.

Tussen 17 april en 19 oktober, de periode waarin Expo 58 vijftig jaar geleden liep, zijn tientallen evenementen gepland. Op de tentoonstelling 'Tussen Droom en Werkelijkheid', die door het Algemeen Rijksarchief en het Archief van de Stad Brussel samengesteld is, zijn onder meer de plannen van Expo 58 te zien, naast voorwerpen die de stempel van de fifties dragen, films uit die periode die de drukte in de lanen van de Expo tonen, en verscheidene maquettes.

Vuurwerk

Aan de voet van het Atomium werd donderdag een tentoonstelling van 58 foto's geopend die de bezoeker onderdompelen in de sfeer van toen. Op het programma stond ook de opening van het Paviljoen van het tijdelijke Geluk, dat met 33.000 bierkratten is opgetrokken.

Hoogtepunt van de openingsdag wordt een vuurwerk dat om 22 uur wordt afgestoken vanop de bollen van het Atomium.

 
Bekijk de foto in groter formaat


Alles over de wereldtentoonstelling in ons DOSSIER EXPO 58

Hoeveel weet u nog van Expo58?Doe de test

'De grote ommekeer' Het ultieme Expo '58-boek
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees