Mitsubishi betaalt VDB niet meer

Mitsubishi betaalt VDB niet meer

Frank Vandenbroucke. vdb
Foto: © BELGA

Mitsubish-Yartazi betaalt Frank Vandenbroucke niet meer. De ploeg heeft zijn contract beëindigd na de recente familiale problemen van VDB. De beslissing werd in onderling overleg genomen.
‘Het klopt dat de ploeg mij vanaf 17 april niet meer betaalt. Ik begrijp dat een inactieve renner niet op een loonlijst kan staan. Maar we kwamen ook overeen dat als ik voel dat ik weer kan koersen - en wie weet is dat binnen twintig dagen - dat ze me dan weer zullen betalen’, aldus VDB.

Het team wil de renner, die met de Ronde van Algarve in februari zijn laatste koers reed, de nodige tijd gunnen om alle perikelen rond zijn persoon uit te klaren. ‘Daarna kan er weer gepraat worden’, aldus de woordvoderder van Yartazi.

Vandenbroucke werd in verband gebracht met een cocaïnebende, maar ontkent dat hij iets met de zaak te maken heeft. Recent keerde hij ook terug naar Italië omdat hij zijn dochtertje miste.
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.