GOLF

Australiër Baddeley aan de leiding in US Open

PENNSYLVANIA - Op de US Open golf in Pennsylvania staat er voor de derde opeenvolgende dag een nieuwe leider op het scorebord. De 26-jarige Australiër Aaron Baddeley had aan een derde ronde in 70 slagen genoeg om de leidersplaats in te palmen.
Baddeley, die dit seizoen het FBR Open won, telt met zijn totaalscore van 212 slagen, twee over par, twee slagen voorsprong op Tiger Woods, die één van de twee spelers was die een ronde onder par noteerde, namelijk 69 slagen. De Amerikaan Steve Stricker deed nog één slag beter en kon oprukken naar een gedeelde zevende plaats.

De Oakmont golfbaan is voor vele spelers een nachtmerrie. Het zijn vooral de greens die voor vele problemen zorgen. Eén feit is zeker, wie nu in de top-10 staat en tijdens de ultieme ronde onder par duikt, wordt allicht de winnaar.

Woods won het toernooi in 2000 en 2002. Als hij deze editie wint, komt hij met zijn derde zege op gelijke hoogte van Hale Irwin. Hij telt dan nog één zege minder dan het viertal Willie Anderson, Bobby Jones, Ben Hogan en Jack Nicklaus, die de recordhouders zijn.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.