Erik Zabel wint eerste etappe Ronde van Zwitserland

Erik Zabel wint eerste etappe Ronde van Zwitserland
LUZERN - Erik Zabel (Milram) heeft zondag de eerste etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen, een rit over 158,6 km tussen Olten en Luzern. De 36-jarige Duitser haalde het in een door een valpartij ontsierde massaspurt, voor de Italiaan Daniele Bennati (Lampre). De Zwitser Fabian Cancellara (CSC), zaterdag winnaar van de proloog, eindigde als derde en blijft leider.
Zabel, de ouderdomsdeken van de wegspurters, had op de meet slechts enkele centimeters voorsprong op Bennati, die zo de kans miste om Cancellara van zijn troon te stoten. Voor de Duitser is het de derde zege van het seizoen. In de Ronde van Beieren was hij al twee keer aan het feest.

De eerste rit werd zondag geruime tijd aan betrekkelijk laag tempo afgelegd, tot aan kilometer 75 de Zwitser Pascal Hungerbühler alleen op avontuur ging. Hij wist een maximale voorsprong van vier minuten te pakken. In de finale, met enkele steile klimmetjes, kwam er beweging in de gelederen, onder impuls van de Italiaan Matteo Carrara uit de Unibet.comploeg. Hij raakte als primus over de eerste helling, kreeg dan gezelschap van de Spanjaard Barredo en de Oostenrijker Matzbacher, pakte nog punten in de tweede klim en werd zo bergkoning voor één dag. Maandag wacht de renners immers een bijzonder lastige rit met hoge cols.

Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.