Celta Vigo en Sociedad zakken uit Primera Division

MADRID - Celta Vigo en Real Sociedad degraderen uit de hoogste Spaanse voetbalklasse. Beide clubs speelden drie jaar geleden nog in de Champions League.
Op de laatste speeldag van de Spaanse competitie won Celta thuis met 2-1 van Getafe, Real Sociedad speelde 3-3 gelijk tegen Valencia. De resultaten van beide clubs maakten achteraf niet veel uit, aangezien Athletic Bilbao met 2-0 won van Levante en Betis dezelfde score neerzette tegen Santander.

Met deze resultaten stelden Betis en Bilbao zichzelf veilig met in totaal 40 punten. Celta eindigt het beste van de zakkers met 39 punten, Sociedad behaalde er 35 en Gimnastic Tarragona was al zeker van degradatie met slechts 28 punten.

Celta, Sociedad en Tarragona worden in de Primera Division vervangen door Valladolid, Murcia en Almeria.

Zondagavond wordt beslist wie het kampioenschap wint. Real Madrid neemt het thuis op tegen Mallorca. Barcelona, net als de Koninklijke met 73 punten achter de naam, moet hopen op puntenverlies van de concurrent. En het mag zelf niet vergeten te winnen van Tarragona. Sevilla moet hopen op een uitschuiver van zowel Barcelona als Real Madrid.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.