Marc Sleen krijgt eigen museum in Brussel

Marc Sleen krijgt eigen museum in Brussel

Foto: rr

Het oeuvre van striptekenaar Marc Sleen krijgt officieel een nieuwe thuis in het Marc Sleen Museum in de Zandstraat in Brussel, recht tegenover het Belgisch Stripcentrum. Het museum wordt donderdag ingehuldigd door koning Albert in aanwezigheid van de auteur en Guy Vanhengel die als minister, bevoegd voor het imago van het Brussels Gewest, aan de basis ligt van het initiatief.
De keuze voor een pand in de Zandstraat is allesbehalve toevallig. In dezelfde straat zag Sleens bekendste geesteskind Nero in 1947 het levenslicht, in de periode dat Marc Sleen er als tekenaar en illustrator aan de slag was bij de krant De Nieuwe Gids.

Naast de wetenschappelijke werking wordt aan de hand van een permanente tentoonstelling, een leeshoek en tijdelijke tentoonstellingen een overzicht geboden van de verschillende facetten van een oeuvre.

Het dagelijks beheer van het Marc Sleen Museum wordt door de Stichting Marc Sleen toevertrouwd aan het Belgisch Stripcentrum.

De oprichting van het museum werd mogelijk gemaakt door onder andere de financiële ondersteuning van het Brussels Gewest.

'Het is immers een schitterend orgelpunt van het themajaar van het Brussels Gewest, dat in 2009 in teken staat van het beeldverhaal', aldus Vanhengel. 'Marc Sleen is een klassieker in de stripwereld, net als Hergé. Bovendien speelt het tweetalige Brussel in zijn verhalen een cruciale rol.'

Het museum opent vrijdag 19 juni de deuren voor het grote publiek. Het zal alle dagen geopend zijn, behalve op maandag. Meer informatie op www.marc-sleen.be.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees