Anderlecht 2 Charleroi 0

Anderlecht ontdoet zich zonder veel moeite van Charleroi

Anderlecht ontdoet zich zonder veel moeite van Charleroi

Foto: belga

Was er iemand die zei dat Lucas Biglia weinig rendement in zijn spel legt? De Argentijn had dit seizoen al vier assists gegeven en deed er gisteren tegen een Charleroi een mooi doelpunt bovenop. Lukaku maakte de klus helemaal af.
Anderlecht blijft zo meedraaien bovenaan het klassement en reist deze week met vertrouwen naar Timisoara.

Een Cyrilette. Toen Cyril Théréau in 2007 bij Anderlecht voetbalde was het een term die af en toe opdook langs de zijlijn. Het stond voor een onbeholpen, ongelukkige actie zonder veel resultaat. Het kenmerk bij uitstek van Théréau bij Sporting. Gisteren kwam de Franse spits echter met Charleroi naar het Astridpark om zijn grote revanche te pakken. Théréau is momenteel de topschutter in de Belgische competitie en hij ging de Brusselaars die hem hadden uitgespuwd wel eens een poepje laten ruiken. Het paars-witte publiek zou zelfs zijn naam scanderen. Dat voorspelde hij toch min of meer vooraf.

Het scheelde niet veel of de aanvaller haalde zijn grote gelijk. Charleroi toonde zich in de aanvangsfase een balvaste ploeg die goed meevoetbalde en de thuisploeg goed vastzette. Toen Mujangi Bia, ook al ex-Anderlecht, een voorzet gaf was er een uitstekende Proto nodig om Théréau van zijn achtste competitiegoal te houden. De keeper verhinderde het feestje.

Lukaku samen met De Sutter

Anderlecht moest knokken om in de wedstrijd te komen. Jacobs pakte nochtans voor het eerst uit met het spitsenduo Lukaku-De Sutter en ook Kanu stond opnieuw in de basis. Pas na een kwartier volgde echter het eerste paars-witte kansje. Boussoufa kopte een voorzet terug en De Sutter besloot met een halve omhaal over. Even later kopte hij ook een bal van Boussoufa langs de verkeerde kant van de dwarsligger. Na zijn twee goals tegen Club Brugge lijkt De Sutter weer op de goede weg.

Omdat Charleroi steeds verder wegzakte, kon het Brusselse doelpunt niet uitblijven. De doelpuntenmaker was evenwel een grote verrassing. Toen Kanu en Boussoufa een aardige combinatie op het getouw zetten, kon De Sutter afleggen. Lucas Biglia nam het leer in één tijd en de bal vloog snoeihard in de winkelhaak. Voor de weinig-scorende Biglia was het zijn eerste goal sinds 9 mei tegen Roeselare.

Door de voorsprong kon Anderlecht wat kalmer gaan spelen. De beste spits op het veld bleef evenwel Romelu Lukaku. De tiener deed altijd iets goeds als hij de bal had en lijkt zijn jeugdigheid steeds meer te begraven. Toen Boussoufa hem diep stuurde, schudde hij de stevige Kéré van zich af als was hij een vervelende mug en scoorde de 2-0. Lukaku beent zo Boussoufa bij als clubtopschutter met vier doelpunten.

Gefluit voor Théréau

Charleroi zette daar nog weinig tegenover. Proto kwam nog eens risicovol uit om Mujangi Bia af te stoppen en pareerde een knal van Oulmers. Gillet deed aan de overkant net iets beter, maar hij zag zijn trap van op 30 meter op de kruising spatten. Het Anderlecht-publiek juichte vooral toen de fans vernamen dat aartsrivaal Standard op achterstand was gekomen tegen Westerlo.

In de tweede helft liet Sporting het balbezit vooral aan Charleroi. Hoewel De Sutter niet slecht speelde, moest hij toch in de kleedkamer blijven voor Suarez. Bijna scoorde Lukaku toen Suarez en Boussoufa een tik-tak-spelletje speelden, maar hij werd nog afgestopt. De Zebra's die in het felgroen voetbalden deelden af en toe nog een prikje uit. Het vizier van Oulmers en Kage stond echter niet op scherp.

Anderlecht spaarde zich voor de belangrijke Europese midweekmatch tegen Timisoara en Théréau die kreeg het niet voor mekaar dat het paars-witte publiek zijn naam scandeerde. Toen de Fransman werd vervangen was een fluitconcert zijn deel.
Corrigeer