Tickets voor september pas komende zomer verstuurd

U2 neemt zwarte markt beet

U2 neemt zwarte markt beet

Foto: epa

De tickets voor de twee U2-concerten in het Koning Boudewijnstadion worden voorlopig niet opgestuurd. Tele Ticket Service heeft te veel aanwijzingen dat de zwarte markt ongeduldig op de kaartjes zit te wachten.
Wie tickets bestelde voor één van de twee concerten, op 22 en 23 september, kreeg deze week een mail waarin Tele Ticket Service waarschuwt dat de kaartjes pas komende zomer worden opgestuurd.

'We krijgen de laatste tijd wel vaker nerveuze telefoontjes van personen die eisen dat de tickets onmiddellijk worden opgestuurd', zegt Stefan Esselens van Tele Ticket Service. 'We vermoeden dat een groot deel van de tickets zal worden doorverkocht aan woekerprijzen. Bij het vorige U2-concert in België bleek 14 procent van de toeschouwers zijn kaarten via de doorverkoop te hebben aangeschaft.'

Om de zwarte markt een stapje voor te blijven werd dus beslist om de tickets nog even in te houden. De organisator hoopt ook dat het wetsvoorstel van vijf Kamerleden nog voor de verzending zal worden goedgekeurd. Dat voorstel verbiedt het doorverkopen van kaartjes met meer dan 10 procent winst.
Corrigeer

MEER NIEUWS