Jean-Jacques De Gucht trekt Oost-Vlaamse Open VLD-lijst

Jean-Jacques De Gucht, de gedoodverfde lijsttrekker Foto: belga

De Oost-Vlaamse leden van Open VLD moeten volgende week dan toch niet elektronisch stemmen over wie hun lijst zal trekken in juni. Jean-Jacques De Gucht heeft de driestrijd gewonnen.
Van onze redactrice

Jean-Jacques De Gucht, Fientje Moerman en Filip Anthuenis hebben op een vergadering gisteravond laat een vergelijk gevonden over wie welke plaats bekleedt op de lijst voor de Vlaamse verkiezingen van 7 juni.

De Gucht wordt lijsttrekker, Moerman krijgt de tweede plaats, Antheunis staat op drie.

De Gucht was de gedoodverfde kandidaat van de partijtop, maar ook Fientje Moerman en Filip Anthuenis hadden de afgelopen dagen voldoende partij-afdelingen achter zich geschaard om kandidaat-lijsttrekker te zijn.

Volgens de nieuwe interne procedure van Open VLD mochten vervolgens de Oost-Vlaamse partijleden hun lijsttrekker kiezen. Dat was gepland van 26 tot 28 februari.

Maar de partij had schrik dat een interne strijd de partij meer kwaad dan goed zou doen. Nu is er dus een oplossing waarbij ze alle drie een ‘mooie’ verkiesbare plaats hebben.

'Op deze manier gaat de Oost-Vlaamse Open VLD eensgezind de campagne in en geven Fientje Moerman en Filip Antheunis alle kansen aan de verjonging van de partij', laat Somers woensdag in een mededeling weten.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees