José Chennaux overleden

UKKEL- José Chennaux is dinsdag op 90-jarige leeftijd overleden in Ukkel. Chennaux, die in zijn carrière meerdere posities invulde bij Union Sint-Gillis en zetelde in het Uitvoerend Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), was lange tijd de voorzitter van de Nationale Liga, die toendertijd de eerste- en tweedeklasseclubs groepeerde. Toen Union Sint-Gillis na het failliet in 1976 naar derde klasse en zelfs Bevordering zakte, was Chennaux genoodzaakt zich aan te sluiten bij andere clubs (onder andere Olympic Charleroi).
Chennaux doorliep als verdediger alle jeugdploegen bij Union Sint-Gillis en schopte het tot in het eerste team. Toen hij zijn militaire opleiding ging volgen in Engeland werd hij profspeler bij Bradford. Bij zijn terugkeer naar Union leek hij heel dicht te staan bij de nationale ploeg, maar een voetbreuk (opgelopen bij een contact met Ben Barek, de Marokkaanse ster van Stande Français) trok een streep door zijn ambities.

Daarna speelde hij nog bij VG Oostende, alvorens terug te keren bij Union Sint-Gillis, waar hij eerst afgevaardigde was van de eerste ploeg en vervolgens voorzitter van het Jeugdcomité en selectieheer.

De uitvaartdienst is op vrijdag 20 april om 10u00 in de Sint-Pieterskerk in Ukkel.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.