Ook poststaking in Puurs en Berchem

Berchem - De postuitreikers van het postkantoor in Berchem hebben vanmorgen beslist om niet aan de slag te gaan. Ze doen dat om dat ze vinden dat er te weinig personeel is en omwille van de slechte communicatie van hun leidinggevenden.
Gisteravond hadden hun collega postsorteerders geweigerd aan het werk te gaan. Vanmorgen beslisten ook 28 van de 32 postuitreikers het voorbeeld van hun collega-sorteerders te volgen. Dat maakt dat er vandaag nauwelijks post bedeeld zal worden in Berchem (postcode 2600).

De vakbonden van De Post zullen een onderhoud vragen met de directie over de problemen in Berchem. Hoeveel personeelsleden er in het kantoor moeten bijkomen om het tekort op te vullen, kunnen de bonden moeilijk becijferen. 'Maar met de verkiezingsperiode in aantocht, moéten de mensen in Berchem versterking krijgen', zegt Jef Michielsen van vakbond ACOD.

Zondagavond gaan de sorteerders in Berchem normaal gezien weer aan de slag.

Puurs

Ook in Puurs is vanmorgen spontaan een staking uitgebroken bij De Post. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront ligt een probleem met Georoute 2 aan de basis van het conflict. Het personeel zou volgens de bonden tot 12 uur per dag rondlopen om de postbedeling rond te krijgen.

Veertien van de achttien personeelsleden zijn na kort overleg met hun zonemanager huiswaarts gekeerd. Enkel grote pakketten en dagbladen zullen vrijdag in Puurs bedeeld worden.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees