Vlaamse regering zet regelgevingsagenda online

Vlaamse regering zet regelgevingsagenda online
BRUSSEL - De 'regelgevingsagenda' van de Vlaamse regering is voortaan online beschikbaar. Het gaat om een lijst van de geplande nieuwe regelgeving of aanpassingen aan bestaande regelgeving op Vlaams niveau. Dat meldt Vlaams minister van Administratieve Vereenvoudiging Geert Bourgeois (N-VA) vrijdag in een persbericht.
De regelgevingsagenda is beschikbaar op www.wetsmatiging.be. In eerste instantie werd een lijst opgemaakt van de regelgevende initiatieven in de beleidsbrieven. Tegen eind 2007 wordt de publieke databank aangevuld met per regelgevend initiatief een titel of identificatienummer, de aanduiding van bestaande regelgeving die wordt gewijzigd en een eventuele wettelijke deadline. De databank wordt daarnaast aangevuld met een korte samenvatting van de doelstelling, verwijzingen naar de reguleringsimpactanalyse van de regel en contactgegevens voor meer informatie, zo luidt het.

'Dit maakt de Vlaamse regelgeving transparant voor iedereen die het aanbelangt. Doelgroepen kunnen zich vroeger voorbereiden op wijzigingen in de regelgeving. De diverse regels in opmaak kunnen ook beter gecoördineerd worden', aldus Bourgeois.

De minister wil met de Vlaamse regelgevingsagenda 'het Vlaams parlement, bedrijven, het middenveld, andere overheden en de burger meer betrekken bij de regelgeving door de Vlaamse regering'.

Externe links
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees