Olieprijs in Londen op hoogste niveau in acht maanden

LONDEN - De olieprijzen zitten weer in de lift. In Londen steeg de olieprijs vrijdag boven de 70 dollar per vat ruwe noordzeeolie, met levering in juli. Dat is het hoogste niveau in acht maanden tijd. Er wordt gevreesd dat de olievoorraden niet zullen volstaan omdat in de Verenigde Staten de grote vakantieverplaatsingen met de auto er aan komen.
Gisteren was er nog een lichte daling van de olieprijs, maar vrijdag steeg in Londen de prijs voor een vat Brent-olie (Noordzee), voor levering in juli, tot 70,35 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds 1 september 2006. In New York steeg de prijs van een vat, voor levering in juni, tot 65,20 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds 1 mei.

In de voorraden zit minder olie dan vorig jaar, zeggen analisten. Voorts hebben de raffinaderijen quasi dagelijks te kampen met productieproblemen en daardoor kunnen de Amerikaanse raffinaderijen niet tegemoet komen aan de stijgende vraag. Analisten wijzen er ook op dat de vraag alleen al zal toenemen omdat de Amerikanen tijdens het laatste weekend van mei traditioneel grote verplaatsingen maken.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees