BK jumping in Kapellen geannuleerd

KAPELLEN - Het Belgisch kampioenschap jumping in Kapellen is wegens overmacht geannuleerd.
Na de overvloedige regenval van de voorbije dagen bleek de graspiste in Kapellen te drassig om de competitie te laten starten. De Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie (KBRSF) gaat nu op zoek naar een nieuwe datum.

'Wij hebben 24 uur getracht een oplossing te vinden voor ons probleem, maar zijn er niet uitgekomen. We begrijpen totaal niet waarom de ondergrond van de piste zo drassig is. Normaal gezien is er voldoende drainage aanwezig. Gisteren moesten wij al een deel van het programma afgelasten. Vandaag namen wij de beslissing de hele zaak te annuleren.De kleinere proeven zullen we in de mate van het mogelijke wel laten doorgaan, maar over het BK kunnen wij definitief een kruis maken. Wanneer en waar dat evenement nu zal doorgaan, moet besproken worden door de Koninklijke Ruitersportfederatie. Het wordt zoeken naar een gaatje in de kalender. Ook over de locatie tasten wij nog in het duister', stelde organisator Jacky Buchmann.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.