Zeven doden bij bomaanslag op moskee in Zuid-India

Zeven doden bij bomaanslag op moskee in Zuid-India
NEW DELHI - Een bomaanslag op een historische moskee in de Zuid-Indiase stad Hyderabad heeft vrijdag aan zeven mensen het leven gekost. Er vielen 35 gewonden. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
De politie vond kort na de aanslag nog twee bommen. De explosieven zijn onschadelijk gemaakt.

De bom ontplofte toen de gelovigen na de vrijdagsdienst uit de Mecca Masjid, een moskee uit de 17de eeuw, naar buiten kwamen. Doorgaans wordt de dienst door zo'n tienduizend mensen gevolgd. De explosie veroorzaakte grote paniek.

Straatgeweld

Vrijwel meteen ontstonden protesten van moslims die er schande van spraken dat de politie hun bevolkingsgroep niet meer bescherming biedt. Sommigen begonnen agenten met stenen te bekogelen, waarop de politie traangas inzette en de menigte met stokken uiteen probeerde te jagen om de ambulances doorgang te verlenen.

De aanslag en daarop volgende onlusten wekten vrees voor een plaatselijke oorlog tussen hindoes en moslims. De spanningen tussen de twee bevolkingsgroepen zijn in Hyderabad in het verleden herhaaldelijk tot uitbarsting gekomen. De premier van de deelstaat Andhra Pradesh waartoe de stad behoort, Y.S. Rajasekhara Reddy, maande aan tot kalmte. Hij noemde de aanslag een daad van 'moedwillige sabotage van de vrede en rust in het land'.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees