Pereiro stopt als hij onschuld moet bewijzen met DNA-test

Pereiro stopt als hij onschuld moet bewijzen met DNA-test
HAMBURG - De Spaanse wielrenner Oscar Pereiro stopt met koersen als hij zijn onschuld in de bloeddopingzaak rond dokter Eufemiano Fuentes moet bewijzen aan de hand van een DNA-test. Dat melden de Spaanse media vrijdag.
'Ik stop als ik m’n onschuld moet bewijzen via een DNA-test. Wielrennen heeft geen zin meer als dit gebeurt', aldus Pereiro. De Spanjaard, die vorig jaar tweede werd in de Ronde van Frankrijk na de op testosteron positief bevonden Floyd Landis, zou ook een rechtszaak aanspannen tegen de Italiaanse krant Il Giornale. Deze krant noemde Pereiro’s naam in de zaak Puerto rond dokter Fuentes. 'Ik ken Fuentes niet en heb hem nog nooit gezien', reageerde Pereiro al.

Pereiro kan eventueel als winnaar van de Tour 2006 uitgeroepen worden als Landis gediskwalificeerd wordt voor zijn positieve test op testosteron na de 17de rit van die Tour. Momenteel wordt de zaak behandeld bij het Amerikaanse Anti-Dopingagentschap USADA. Landis riskeert een schorsing van twee jaar. Eerder verklaarde Tourdirecteur Christian Prudhomme al dat Landis van het palmares wordt geschrapt als winnaar van de Tour 2006.
Corrigeer

DE DIGITALE WIELERGIDS

Klik hier

nb-logo


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.