Super League belangrijk voor toekomst Belgische paardensport

KAPELLEN - Lucien Somers, teamchef van de Belgische ruitersport, benadrukte vrijdag op een persconferentie over het BK jumping in Kapellen de belangrijkheid van de aanwezigheid van ons land in de Super League.
'Er zijn acht wedstrijden in de Super League en daarnaast komt nog eens het EK. Een loodzware agenda dus voor de ruiters en paarden. Vandaar dat we de afgelopen maanden zochten naar een verbreding van onze kern en die is er gekomen. Vooral de jeugd begint stilaan door te breken, hetgeen hoop geeft voor de toekomst van de ruitersport in ons land.'

'Momenteel zijn er zo’n tiental combinaties in Belgie. De betere daarvan komen uit in de Super League. Hoofddoel blijft evenwel het EK, waar mogelijk een selectie voor de Olympische Spelen van Peking kan afgedwongen worden. Dat het BK nu wegvalt is een zeer spijtige zaak. Vele ruiters hadden dit evenement in hun planning opgenomen. Wij hangen echter af van verschillende factoren in onze sport.'

'De Super League is internationaal belangrijk. Hierin moeten wij ons als natie zeker trachten te handhaven. Bedoeling is dat wij daar de vierde of vijfde plaats behalen. Indien wij wegvallen uit de SL dan is dat een ware ramp. We hebben het al een jaar moeten stellen zonder Super League; laat ons dat liefst geen twee keer overkomen. We hebben dus twee doelen dit jaar. Ten eerste op het EK een ticket bemachtigen voor de Olympische Spelen, en daarnaast ons handhaven in de Super League', vertelde Lucien Somers.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.