Doel haalt voorpagina Wall Street Journal

Doel haalt voorpagina Wall Street Journal

Marina Apers

BRUSSEL - Marina Apers, één van de gezichten van het actiecomité Doel 2020, heeft vandaag de voorpagina gehaald van de Wall Street Journal. Ze wordt aangehaald als voorbeeld van hoe lokale inwoners de groeiplannen vertragen van de Europese havens.
Het artikel van journalist John W. Miller staat op de voorpagina van de Europese versie van één van de bekendste zakenkranten ter wereld. Een portrettekening van Apers siert het artikel. Binnenin de krant staat nog een uitgebreider artikel. Het wereldwijde persagentschap Bloomberg nam het verhaal van de '45-year-old cleaning woman' al over.

Apers en Doel 2020 worden aangehaald als voorbeeld van hoe lokale actiecomités de uitbreidingsplannen van Europese havens kunnen tegenhouden. De bouw van het Deurganckdok werd in 2000 een tijd stilgelegd door acties van onder meer Doel 2020.

Apers reageert enthousiast op het artikel. 'Nu is Doel bekend tot in de VS', zegt ze. De journalist kwam een maand geleden op bezoek in Doel. Ze wijst erop dat er nog steeds procedures lopen voor de raad van state en dat de zaak ook loopt in Straatsburg.

Volgens het artikel kunnen de Europese havens de groeiende containerhandel wegens de boomende export vanuit Azië niet meer bijbenen, als gevolg van allerlei acties. Dat kan mogelijk leiden tot stijgende prijzen voor goederen uit Azië en wegen op de Europese groei.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees