Schnyder verrast Serena Williams in kwartfinale Rome

Schnyder verrast Serena Williams in kwartfinale Rome
ROME - De Zwitserse Patty Schnyder veroverde een ticket voor de halve finales op het WTA-toernooi van Rome door zich verrassend voorbij de Amerikaanse Serena Williams te knokken. Schnyder, het nummer 17 van de wereld, haalde het van het nummer 11 met 6-3, 2-6, 7-6 (7/5).
Schnyder, die in de Italiaanse hoofdstad 10 jaar geleden ook al de laatste vier bereikte, verhinderde dat Williams dit seizoen een derde titel op rij kon winnen. De Amerikaanse, die in Rome vijf jaar geleden debuteerde met winst, was nog maar aan haar vierde toernooi van het jaar toe, maar ze won wel al de Australian Open en in Miami. Voor het duel stond het trouwens 6-1 in het voordeel van Serena.

In de halve finale op zaterdag komt Schnyder uit tegen de Servische Jelena Jankovic, het nummer vijf van de wereld. Jankovic speelt de pannen van het dak tegenwoordig: de Russin Elena Dementieva (WTA-13) moest er met 6-2, 6-1 aan geloven.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.