Bel20 sluit op nieuw recordniveau

BRUSSEL - Op Euronext Brussel is de Bel20 vrijdag voor de eenentwintigste keer dit jaar op een recordpeil geëindigd. Sterke prestaties van zwaargewichten als KBC, Suez en InBev maakten dat de Belgische beursgraadmeter 1,3 procent hoger sloot op 4.749,45 punten.
Ook de andere Europese aandelenmarkten boekten vrijdag mooie winsten, gedreven door aanhoudende speculatie op verdere fusies en overnames.

Grootste stijger binnen de Bel20 was KBC, dat 3,1 procent hoger ging tot 106,24 euro. De bankverzekeraar blijft profiteren van de veel beter dan verwachte kwartaalcijfers die woensdag werden vrijgegeven.

Ook de andere financiële waarden deden het goed: Fortis steeg met 1,3 procent tot 32,47 euro. Dexia won 0,3 procent tot 24,41 euro. Ackermans & van Haaren won 1,5 procent tot 72,66 euro.

In de financiële sector blijven de consolidatieberichten binnenstromen. Volgens verschillende media zou de overname van Capitalia door UniCredit nu bijna rond zijn.

De energie- en nutsgroep Suez won 1,5 procent tot 43 euro. Bierbrouwer InBev steeg met 1,10 procent tot 59,85 euro.

In heel Europa gingen de aandelenmarkten gezwind hoger. Het Amerikaanse consumentenvertrouwen is in mei voor het eerst in vier maanden tijd gestegen, zo bleek uit een barometer opgesteld door de University of Michigan. 'Hogere lonen en beurswinsten wegen zwaarder door dan hogere benzineprijzen', zo blijkt. Dat alles betekent dat de consumentenbestedingen, goed voor twee derde van de Amerikaanse economie, vermoedelijk gaan stijgen.

Donderdag bleek uit de wekelijkse werkloosheidscijfers al dat de Amerikaanse jobmarkt nog in vrij goede doen is. Al die cijfers doen hopen dat de Amerikaanse economie aan een matig tot goed tempo zal blijven groeien, hoewel de huizenmarkt nog niet uit de dip is.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees