Bob Maesen wint B-finale

SZEGED -Vrijdag ging de tweede wereldbekermanche kano/kajak van start in het Hongaarse Szeged. In tegenstelling tot zijn verwachting presteerde Bob Maesen beter dan tijdens de eerste WB-manche in Zagreb. Daar eindigde de Limburger tweede in de B-finale, in Szeged won hij die strijd om de tiende plaats in de K1 1000 m.
Toch zal de Neerpeltenaar met gemengde gevoelens op deze dag terugblikken, want na een schitterende voorwedstrijd leek Bob niet weg te denken uit de A-finale. Maesen won immers die openingsrace en klokte daarbij de snelste tijd van de 48 kajakkers.

Kevin De Bont, de veel jongere Mechelaar, sloot zijn voorwedstrijd als tweede af en realiseerde de elfde tijd. Beide Belgen vonden elkaar terug in de eerste halve finale. In de tweede wedstrijdhelft sprintte Maesen van de vierde naar de vereiste tweede plaats om de A-finale te halen, maar in de slotmeters schoven de lokale favoriet Zoltan Benko en de Italiaan Jaka Jazbec de onthutste Limburger voorbij.

Bob eindigde pas vierde en werd naar de B-finale verwezen. Brute pech toch wel, want met zijn 3:34.038 had hij zich in twee van de vier halvefinaleraces moeiteloos bij de laatste negen gepeddeld.

In diezelfde dramatische race finishte Kevin De Bont zesde, waarmee de jonge Mechelaar nog net de C-finale haalde. Bob Maesen herstelde zich snel van de mentale klap en leidde van in de eerste tot de laatste meter in de B-finale.

Zijn tiende plaats was meteen een feit en Maesen lijkt klaar om zich straks toch weer bij de top negen te nestelen. Kevin De Bont finishte in zijn C-finale tweede en mag als prille twintiger met zijn 20ste plaats in een toch wel erg sterk deelnemersveld op een knappe prestatie terugblikken.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.