Freire en Dean dienen klacht in na schietincident

Freire en Dean dienen klacht in na schietincident

Foto: *

COLMAR - De Spanjaard Oscar Freire en de Nieuw-Zeelander Julian Dean, die vrijdag tijdens de 12e rit van de Tour de France beschoten werden en daarbij licht geblesseerd raakten, hebben klacht ingediend voor "opzettelijk geweld met wapen", maakte de procureur van Colmar, Pascal Schultz, zaterdag bekend.
Na 165 km in de rit van Vittel naar Colmar werden Freire en Dean beschoten met een luchtbuks. Bij aankomst werd uit het bovenbeen van Freire een klein metalen balletje gehaald; Dean werd licht geraakt aan een vinger van zijn linkerhand.

Schultz gaf zaterdag op een persmoment aan dat de dader of daders nog niet gevat waren, maar dat een renner wel heeft getuigd dat hij twee jongeren heeft gezien, van naar schatting 16 of 17 jaar, die zich verborgen hielden achter een boom. "Meerdere andere renners hebben bovendien getuigd tussen drie en vijf doffe schoten gehoord te hebben", aldus Schultz.
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.