Gemeentesecretaris Knokke-Heist langer geschorst

Gemeentesecretaris Knokke-Heist langer geschorst

De Compagnie Het Zoute, het vastgoedbedrijf van de familie Lippens, staat centraal in het smeergeldschandaal. Foto: © Photo News

BRUGGE - Gemeentesecretaris Marc Verhaeghe van Knokke-Heist blijft nog zeker tot en met 18 september preventief geschorst. Dat heeft het gemeentebestuur van de kustgemeente vrijdag bekendgemaakt.
De schorsing is het gevolg van het strafrechtelijk onderzoek naar passieve corruptie dat tegen hem loopt. In deze zaak zat ook een tijd de voormalige algemeen directeur van de vastgoedmaatschappij Compagnie Het Zoute in voorhechtenis.

De beslissing van het schepencollege om de gemeentesecretaris tot en met 18 september preventief te schorsen, volgt na het verhoor van de betrokken ambtenaar in het bijzijn van zijn advocaat.

Geen oordeel

Volgens het gemeentebestuur heeft Verhaeghe een voorbeeldfunctie. Maar de preventieve schorsing betekent geen oordeel over schuld of onschuld. De maatregel moet de geloofwaardigheid, objectiviteit en de goede werking van het gemeentebestuur naar de andere overheden, de bevolking en het personeel garanderen.

De wedde van Marc Verhaeghe wordt vanaf 1 september gehalveerd. Dat is het gevolg van de gerechtelijke procedure. Volgens het gemeentebestuur gaat het hier om een ,,daad van zuinig bestuur'' gezien Verhaeghe zijn taken niet uitvoert.

De schorsing kan na 18 september opnieuw worden verlengd voor een periode van maximum vier maanden.
Corrigeer

MEER NIEUWS