Anne-Marie Lizin rijdt met opzet tegen auto nieuwe burgemeester Hoei

Anne-Marie Lizin rijdt met opzet tegen auto nieuwe burgemeester Hoei

Foto: sprimont press

Anne-Marie Lizin, de voormalige burgemeester van Hoei, is dinsdag moedwillig tegen de auto van Micheline Toussaint gereden. Toussaint is de nieuwe burgemeester van de stad in de provincie Luik. De politie tekende de verklaringen van beide partijen op.
Anne-Marie Lizin parkeerde haar wagen dinsdag op een plaats achter het stadhuis van Hoei die voorbehouden is. Toen burgemeester Micheline Toussaint er aankwam, parkeerde ze haar auto achter die van Lizin. Toussaint vroeg de politie haar te verwittigen wanneer Lizin terugkwam. De nieuwe burgemeester wou haar voorganger erop wijzen dat ze haar auto niet meer op die plaats mocht parkeren.

De politie van Hoei verwittigde Toussaint bij de terugkeer van Lizin, rond 15.30 uur. Toen de burgemeester ter plaatse aankwam, stond haar auto 'vier of vijf meter' van de plek waar ze hem oorspronkelijk had achtergelaten en was Lizin al verdwenen.

'Ik heb enkel gevolg gegeven aan het verzoek van de commissaris om de parkeerplaats te verlaten', antwoordde Lizin toen ze ondervraagd werd over de zaak.

De feiten werden door een bewakingscamera gefilmd. Lizin is herkenbaar op de beelden. Ze riskeert mogelijk een celstraf van minimaal acht dagen en maximaal drie jaar en/of een boete van 26 tot 500 euro voor de schade die ze aanrichtte.
Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees