Celebs

Tanja Dexters mag rijbewijs houden

Tanja Dexters mag rijbewijs houden
ANTWERPEN - Televisiefiguur en fotomodel Tanja Dexters is door de Antwerpse politierechter vrijgesproken van een te harde rit in Antwerpen eind vorig jaar. Het toestel waarmee de overdreven snelheid van de ex-miss werd opgemeten, bleek niet correct afgesteld waardoor de vaststellingen niet gelden als bewijsmateriaal.
La Dexters werd op de Noorderlaan aan 140 kilometer per uur geflitst, twee keer zo snel als toegelaten op de baan waar 70 kilometer per uur als maximumsnelheid geldt. Haar rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken en ze moest zich verantwoorden voor de rechtbank. Daar had het openbaar ministerie een fikse boete en de intrekking van haar rijbewijs voor een langere termijn gevraagd.

Dexters is altijd blijven beweren dat ze zo snel reed omdat ze werd achtervolgd, nadat ze samen met haar zus naar de opening van een winkel was geweest en er werd lastiggevallen. Een verklaring die ze dus niet meer moet bovenhalen, want de meter waarmee de politie haar betrapte was niet correct geijkt. De politierechter had geen andere optie dan Dexters volledig vrij te spreken.
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees