Barrichello verhoogt druk op Button

Barrichello verhoogt druk op Button

Foto: *

Rubens Barrichello kan zondag de strijd om de wereldtitel Formule 1 in de voorlaatste race nog spannender maken. De Braziliaan van Brawn GP start op het circuit van Interlagos in poleposition in de Grote Prijs van Brazilië.
De 37-jarige racepiloot vertrekt van een sterke uitgangspositie om veel punten in te halen op klassementsleider en teamgenoot Jenson Button. De Brit van Brawn GP kwam zaterdag in de kwalificatierace maar niet op gang en finishte op de veertiende plaats. Button zal moeten knokken voor een punt.

Een pluspunt voor de Brit is dat Sebastian Vettel eveneens faalde in de kwalificaties en zijn kleine kans op de wereldtitel quasi helemaal kwijtgespeeld is. De Duitser van Red Bull zakte naar de zestiende plaats.

Naast Barrichello staat ook de Australiër Mark Webber van Red Bull op de eerste startrij. Adrian Sutil (Force India) behaalde de derde startpositie. Jarno Trulli (Toyota) vertrekt uit vierde positie.
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.