Jolien D'Hoore wint zilver in omnium fond

Jolien D'Hoore wint zilver in omnium fond

Jolien D'Hoore Foto: © marc van hecke

Jolien D'Hoore heeft op het EK baanwielrennen in Gent dankzij winst in de achtervolging de zilveren medaille veroverd in het omnium fond. De titel ging naar de Russische Evgenia Romanyuta. Zij had uiteindelijk vier punten voorsprong op D'Hoore. Het brons was voor de Italiaanse Monia Baccaille, Kelly Druyts werd vijfde.
D'Hoore en Druyts, na de twee onderdelen van zaterdag gedeeld derde, hielden ook na de puntenkoers hun medaillekansen gaaf. Daarin werd D'Hoore vijfde en Druyts zevende. Met enkel nog de achtervolging voor de boeg kwamen ze op de plaatsen vier en vijf terecht, op respectievelijk één en drie punten van de Tsjechische Machacova op de derde plaats.

In een rechtstreeks duel met diezelfde Machacova stelde D'Hoore niet teleur. Ze reed de Tsjechische op meer dan vier seconden achterstand en verzekerde zich zo van de bronzen medaille. Toen na haar Monia Baccaille pas de achtste tijd neerzette, werd het zelfs nog zilver.

'Daar ben ik heel tevreden mee', zei D'Hoore. 'Vooraf had ik gerekend op top zeven en gehoopt op top vijf. Enkel van de scratch ben ik minder tevreden. Ik blijf het nog wat moeilijk hebben om mij te plaatsen in het peloton. Voor aanvang van de achtervolging zat ik dicht bij een medaille en wilde ik er alles aan doen om zeker niet vierde te worden. Ik reed mijn eigen tempo, werd uitstekend gesteund door het publiek en mijn tijd bleek voldoende voor winst in de achtervolging en zilver in het eindklassement. Schitterend gewoon.'
Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.