Bromfietser omgekomen na valpartij

Meerdere ongevallen door ijzel in Vlaams-Brabant

LEUVEN - In het oosten van de provincie Vlaams-Brabant zijn in de loop van zondagnacht en de vroege maandagochtend verschillende ongevallen gebeurd door het gladde wegdek. Daarbij viel een dode.
De ijzelvorming verraste verschillende bestuurders. In Pellenberg kwam daarbij één man, een bromfietser, om het leven. Het gaat om een 23-jarige jongeman uit Kraainem. Dat melden de verschillende politiediensten.

De bromfietser kwam om het leven in de Lo-straat in Pellenberg, nabij Lubbeek. De jongeman begon op het gladde wegdek te slippen met zijn bromfiets, verloor de controle over het stuur en kwam ten val. In zijn val botste hij tegen een wagen die uit de andere richting kwam. De jongen overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

In Bekkevoort kende een autobestuurder meer geluk toen hij door ijzel de controle over zijn wagen verloor. Het voertuig ging over de kop en botste tegen een elektriciteitspaal. De paal brak af en de elektriciteitsdraden kwamen op het wegdek terecht. De hulpdiensten en de elektriciteitsmaatschappij waren een hele tijd in de weer om de schade te herstellen. De autobestuurder hield aan het ongeval geen zware verwondingen over.

In Oud-Heverlee ramde een wagen een haag en een brievenbus, waarna de wagen wegreed zonder te stoppen. In de gemeenten Geetbets, Zoutleeuw en Merchtem moesten de brandweerdiensten uitrukken om wagens uit de gracht te takelen.

In Diest ontsnapte een jongeman op het nippertje aan een nat pak toen hij met zijn wagen tegen een boom reed en die daarop net niet in de Demer sukkelde.
Corrigeer

MEER NIEUWS