Himschoot reageert: 'Efedrine voor eigen gebruik'

Trainer van Hanna Mariën in opspraak

Trainer van Hanna Mariën in opspraak

Foto: photo news

Spurttrainer Patrick Himschoot is in opspraak gekomen voor het bezit van het verboden product efedrine. Dat staat in de kranten van de Persgroep.
De feiten dateren al van 2006, toen bij een huiszoeking 37 efedrinetabletten gevonden werden bij Himschoot. Het product is enkel toegestaan als een atleet over een attest beschikt en Himschoot kon de onderzoekers de juiste papieren niet voorleggen. De trainer riskeert nu vijf jaar cel, al is de kans klein dat het zo ver komt.

'Het klopt dat er efedrine gevonden is bij mij thuis', reageert Himschoot. 'Maar die waren voor eigen gebruik, voor mijn eigen gezondheid.'

De huiszoeking kwam er naar aanleiding van het onderzoek rond ex-sprinter Erik Wijmeersch. Die zou in aanloop van het EK in Göteborg nog samengewerkt met Himschoot. De trainer ontkent dat. Wijmeersch gaf vorig jaar in zijn biografie toe doping te hebben gebruikt, maar zei dat hij dat op eigen houtje deed. Een directe link tussen Wijmeersch en Himschoot is dan ook niet gevonden.

Himschoot is momenteel actief als trainer van 400m-loper Cedric Van Branteghem en spurtster Hanna Mariën, die vorig jaar met de 4x100 zilver veroverde op de Spelen in Peking. Himschoot staat samen met Rudi Diels ook in voor de begeleiding van de nationale 4x100 meter.

'De Vlaamse Atletiekliga bevestigt formeel dat geen enkele van de in de media vernoemde atleten, noch de atleten die bij Patrick Himschoot trainen, noch de atleten die deel uitmaken van het 4x100m-team, noch teamcoach Rudi Diels van het 4x100m-team in enige gerechtelijke procedure betrokken zijn', verduidelijkt de Vlaamse Atletiekliga.

'Atleten van internationaal niveau worden door WADA, IAAF en door de Vlaamse Gemeenschap aan veelvuldige en strenge dopingcontroles onderworpen. Geen enkele van de in de media genoemde atleten werd daarbij ooit positief getest'
Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.