Celebs

Carla Bruni zingt voor Nelson Mandela

Carla Bruni zingt voor Nelson Mandela

Foto: © Photo News

NEW YORK - Samen met een pak andere sterren, trad Carla Bruni zaterdag in New York op voor de 91ste de verjaardag van de Zuid-Afrikaanse oud-president Nelson Mandela.

Naast haar optreden in het showprogramma van Jools Holland op de BBC is het de eerste keer dat Bruni nog eens op een echt podium stond sinds ze getrouwd is met de Franse president Nicolas Sarkozy.

Voor de verjaardag van Mandela in de Radio City Music Hall had er zich een pleiade van sterren aangeboden. Begeleid door de Britse gitarist Dave Stewart bracht Carla Bruni haar grootste hit. In duet vertolkten ze ook "Blowin' in the Wind" van Bob Dylan. Het publiek, met in de eerste plaats de Franse president, reageerde begeesterd.

Bruni, die ook al het bed deelde met gitarist Eric Clapton, werkt al anderhalf jaar samen met Stewart, de ene helft van de Eurythmics. Vorige zomer bracht de Franse first lady haar derde album uit.

Ook Stevie Wonder, Alicia Keys, Gloria Gaynor, Queen Latifah en Aretha Franklin traden op. De organisatoren van het liefdadigheidsconcert willen dat 18 juni een jaarlijkse internationale Mandeladag wordt, om geld in te zamelen voor kinderen en mensen met aids.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees