Nieuwe tegenexpertise Mayo bevestigt epogebruik

Nieuwe tegenexpertise Mayo bevestigt epogebruik
PARIJS - De nieuwe ontleding van het B-staal van de dopingcontrole van de Spaanse renner Iban Mayo, waarin tijdens de voorbije Ronde van Frankrijk (24 juli) epo werd aangetroffen, bevestigt het resultaat van het A-staal. Dat meldt de Franse sportkrant l'Equipe.
De nieuwe tegenexpertise werd uitgevoerd in het labo van Châtenay Malabry op vraag van de Internationale Wielerunie (UCI) nadat het laboratorium van Gent eerder de zaak had gesloten omdat het B-staal onleesbaar was.

Het labo van Gent had de tegenexpertise uitgevoerd omdat dat van Châtenay Malabry gesloten was in de maand augustus. Het laboratorium van Sydney was daarna tot dezelfde conclusie gekomen als dat van Gent.

'De zaak is gesloten door het laboratorium van Gent. Er is een conclusie, en dus is het voor Mayo beslist. Hij verbiedt dat het B-staal heropend wordt', had Eugenio Bermudez, secretaris-generaal van de Spaanse Wielerfederatie (RFEC), eind november verklaard. 'Als het B-staal nu in Châtenay-Malabry positief is, zal Mayo het resultaat niet erkennen en zou er een legaal conflict kunnen zijn.'
Corrigeer