Tony Mary bestuurder bij Memnon

Tony Mary bestuurder bij Memnon
BRUSSEL - De voormalige VRT-baas Tony Mary wordt voorzitter van de raad van bestuur van Memnon Audio Archiving Services. Die Brusselse kmo is gespecialiseerd in de digitalisering, restauratie en opslag van geluidsarchieven in musea, omroepen en archieven.
Het bedrijf is een spin-off van Musica Numeris en heeft in ons land een twaalftal mensen in dienst. Er zijn ook nog kantoren in Parijs, Londen en Keulen. Memnon kwam onlangs nog in het nieuws omdat het een groot contract met The British Library had afgerond. Daarbij werden zo'n 4.000 uur geluidsfragmenten (van de 550.000 uur die The British Library heeft), door het bedrijf gedigitaliseerd en geïndexeerd.

,,We zijn bijzonder verheugd dat Tony Mary onmiddellijk akkoord ging om voorzitter te worden”, zegt Michael Menten, de oprichter van Memnon. ,,Zijn carrière in telecom bij Belgacom en Sitel, IT (IBM en Bull) en consultancy (KPMG), gecombineerd met zijn expertise in de wereld van de (openbare) radio en televisie, zijn een grote toegevoegde waarde voor de uitbouw van Memnon.”
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees