,,Skywalk'' boven Grand Canyon geopend

,,Skywalk'' boven Grand Canyon geopend

Foto: reuters

HUALAPAI-RESERVAAT - Dinsdag is het glazen ,,Skywalk''-platform op 1200 meter hoogte over de rand van de Grand Canyon geopend. Apollo 11astronaut Buzz Aldrin (77), die als tweede mens een voet op de maan zette, was deze keer de eerste.
Aldrin werd door de Indiaanse exploitant voor de ''first walk'' over de nieuwe toeristische attractie in de Amerikaanse staat Arizona uitgenodigd. Aldrin was in juli 1969 met Neil Armstrong op de maan geland. Stamoudsten van de Hualapai-indianen begeleidden de eregast bij de wandeling over de vrij zwevende constructie van glas en staal.

Het 30 miljoen dollar dure hoefijzervormig uitzichtplatform hangt bijna 25 meter over de rand van de ravijn. De constructie moet bestand zijn tegen hevige windvlagen, mogelijke aardbevingen en het gewicht van bezoekers. Vanaf 28 maart zal het glazen balkon ook voor het grote prubliek aan 25 dollar per persoon toegankelijk zijn.

De Hualapai-indianen, die het project met de hulp van een onderneming uit Las Vegas exploiteren, rekenen dit jaar nog op 600.000 bezoekers. Milieubeschemers hadden veel kritiek op de bouw aan de rand van het spectaculaire natuurwonder. Leden van de stam spraken van een ontheiliging van hun gronden. Anderen hopen dat de inkomsten hen een weg zal bieden uit de armoede.
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees