Limburgs Exquisa naar finale Mijn restaurant'

Limburgs Exquisa naar finale Mijn restaurant'

Foto: MDG

Het Limburggevoel heeft zijn eerste echte grote afspraak van het televisieseizoen niet gemist. Yanaïka en Stephanie mogen, omdat ze zo sympathiek zijn én dochters van het bronsgroene eikenhout, met hun Exquisa naar de finale van ‘Mijn restaurant’.

Hoewel iedereen het charmantste horecakoppel van Vlaanderen een grote kans op de eindoverwinning toedicht, is het nagelbijten geblazen een uurtje voor de bekendmaking van de tweede finalist. Stephanie loopt zenuwachtig op en af. Yanaïka probeert de stress van zich af te grappen. ‘Als zelfs Dave (de keukenhulp, nvdr.) drinkt, is het heel erg’, roept ze lachend.

Wanneer de buitenwipper het televisiescherm in de zaal zet, zitten de jonge wolven van aardappelrestaurant Exquisa erbij alsof ze wachten op hun beurt voor een mondeling examen: muisstil, afgepeigerd en doodnerveus.

De ontlading als Rani het goede nieuws bekendmaakt, is enorm. Personeel en klanten vliegen elkaar in de armen. Stephanie barst uit in tranen, Yanaïka probeert haar te troosten om vervolgens luidkeels ‘champagne’ te roepen.

Een overwinning met dank aan het Limburggevoel? ‘Er moet wel zoiets zijn’, meent Yanaïka. ‘Maar ik denk dat we veel te danken hebben aan het feit dat we altijd onszelf zijn gebleven en keihard gevochten hebben. En daar stemmen niet alleen Limburgers voor.’

‘Natuurlijk ben ik blij’, zegt Stephanie tussen twee snikken. ‘Maar ik vind het ook verschrikkelijk voor Dave en Lindsay. Vanmiddag hebben we samen nog een potje gehuild omdat een koppel eruit moest. Je gunt het niemand om zijn droom te moeten opgeven. Maar ik ben er zeker van dat ze doorgaan, mét Yvan.’ Het Limburggevoel heeft de Antwerpse klip omzeild, nu wacht de Leuvense. (stl)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees