'Ervaren en heel inventieve sekspartner'

Deutsche Telekom duikt in seksleven sollicitanten

Telecomreus Deutsche Telekom heeft informatie uit het privéleven van potentiële werknemers opgegraven, meldt het Duitse Handelsblatt woensdag.
Uit interne documenten blijkt dat de telefoonmaatschappij wel erg geïnteresseerd is in het privéleven van potentiële werknemers en liefst alle kleine details weet, onder meer over het seksleven van de betrokken personen.

Zo kwam een zaak aan het licht waar het bedrijf het seksleven van een manager van een Kroatische telecombedrijf onder de loep nam. Zij kwam in 2004 in aanmerking voor een job bij een lokale dochtermaatschappij. De vrouw werd geklasseerd als een 'ervaren en heel inventieve sekspartner'. Ze zou ook op oudere mannen vallen en stond bij haar minnaars bekend als een 'roofdier met een hoger libido dan anderen'.

De onthullingen verschenen in de media kort nadat Deutsche Telekom had moeten toegeven, directeurs van het bedrijf en enkele journalisten bespioneerd te hebben. Verslagen die van vorig weekend dateren, brachten aan het licht dat het grootste telecombedrijf van Europa toegang had tot de bankgegevens van de werknemers.

Deutsche Telekom ontkent in Handelsblatt in alle toonaarden en zegt dat de voorgestelde procedure 'niet gangbaar' is bij sollicitaties. De Duitse telefoonmaatschappij beweert dat ze in 2004 haar personeelsafdeling vroeg een kandidaatsprofiel op te stellen met privé-informatie van de betrokken persoon.

'Het voorstel om dat als norm te hanteren, werd door de personeelsafdeling echter verworpen', meldde Deutsche Telekom aan Handelsblatt.

Een voormalige veiligheidsadviseur van Deutsche Telekom beweert echter dat die 'norm' regelmatig wordt toegepast. Hij heeft van betrouwbare bronnen vernomen dat dit regelmatig in Kroatië, Macedonië, Slovenië en Hongarije wordt gebruikt, om persoonlijke details van potentiële werknemers te vergaren.

Corrigeer

MEER NIEUWS