Pocognoli tekent vrijdag bij AZ

De transfer van Sébastien Pocognoli, die zelf eerder een vijfjarig contract tekende bij AZ Alkmaar, is rond. De Nederlandse club en Racing Genk kwamen tot een akkoord, en volgens Kismet Eris, de manager van de verdediger, aanvaardde de Limburgse club een bod van "lichtjes hoger dan 2,75 miljoen euro". Vrijdag ondergaat de verdediger medische testen in Alkmaar.
Pocognoli, die op 1 augustus 20 jaar wordt, wordt zo ploegmaat van Maarten Martens en Moussa Dembele. Hij had bij Genk nog een contract tot eind juni 2008.

Medische testen

Vrijdag ondergaat Sébastien Pocognoli medische testen. Daarna ondertekent hij een contract. Dat bevestigt zijn zaakwaarnemer Kismet Eris aan Belga.

"Als alles goed gaat, wordt Sébastien morgenvoormiddag medisch gekeurd. Daarna volgt normaal de ondertekening van het contract", aldus de manager, die niet wilde bevestigen dat Genk voor zijn 19-jarige belofteninternational 2,75 miljoen euro vangt. "Over transferbedragen wil ik nu nog niets zeggen uit respect voor Genk", aldus nog Kismet Eris.

Pocognoli (1m81, 73 kg) heeft bij de vice-kampioen nog een contract tot eind juni 2008.
Corrigeer