Ouders ontsnapte Niek Bergmans blijven in de cel

BRUGGE - De raadkamer in Brugge heeft donderdagnamiddag beslist dat de ouders van Niek Bergmans nog een maand in voorhechtenis moeten blijven. De ouders worden ervan verdacht hun zoon te hebben geholpen bij zijn ontsnapping uit de gevangenis.

Niek Bergmans ontsnapte op zaterdag 15 juli uit de gevangenis van Brugge door over enkele hekken en het dak te klimmen. Michel Bergmans (56) en Viviane Laukens (61) uit Lommel riskeren twee jaar cel voor de steun die ze verleenden aan hun zoon.

Volgens hun advocaat wisten ze dat Niek een ontsnappingspoging zou wagen. Ze stonden hun zoon met de auto op te wachten voor de gevangenispoort. Om te verhinderen dat de poort zou sluiten, plaatsten ze een houten bankje dat later aanzien werd als een bompakket.

De advocaat van het koppel pleitte voor de raadkamer procedurefouten en meende dat de verdere aanhouding van zijn cliënten niet nodig was. De raadkamer oordeelde echter dat het echtpaar in de cel moet blijven omdat de verhoren nog niet afgelopen zijn. Ze weigeren bovendien te vertellen waar hun zoon zich schuilhoudt.

Volgens de advocaat gaf Niek hen het bevel hem te droppen in de buurt van de Nederlandse grens in Limburg. Bergmans werd in 2003 door het Limburgse hof van assisen tot 25 jaar cel veroordeeld voor doodslag. Eerder kreeg hij in Zweden al tien jaar cel voor drugsfeiten.
Corrigeer

NIEUWS