Yevgueni-zanger komt op voor Groen!

Yevgueni-zanger komt op voor Groen!

Foto: wedstrijd

Er zit muziek in de Antwerpse kandidaten van Groen!. Yevgueni-zanger Klaas Delrue staat op de 17de plaats van de Antwerpse lijst, Lalalover-boegbeeld Tom Kestens op de 11de plaats van de Europese lijst.

Kestens kwam eerder al op voor Groen!, voor nieuwbakken Mechelaar Delrue is het de eerste keer. Hij is al wel jarenlang medewerker van Eloi Glorieux. "Ik leerde de politiek eerder kennen als een noodzakelijk kwaad dan als een politiek spelletje. Er wordt heel weinig op lange termijn gedacht. Het is een redelijk triestig verhaal", verklaart hij zijn steun aan Groen!.

De Antwerpse kandidaten voor de verkiezingen werden maandag voorgesteld. Mieke Vogels trekt de Vlaamse lijst. Dirk Peeters staat op 2, Joost Fillet op 3, Fatima Bali op 4 en Koen Kerremans op 5. Rudi Daems en Freya Piryns duwen. Bij de opvolgers trekt Kristof Calvo, de voorzitter van Jong Groen! de lijst, Kamerlid Meyrem Almaci duwt.

Groen! trekt met het voorstel voor ’een groene new deal voor de provincie Antwerpen’ naar de verkiezingen. "Het Vlaamse relanceplan focust op Vlaanderen als logistieke poort, met ondermeer de Lange Wapper, de noord-zuid-verbinding door de Kempen, de uitbreiding van de luchthaven van Deurne, de realisatie van shoppingcenter De Klamp en industriezone De Keer. Dit is niet onze visie. Er zijn grenzen aan de draagkracht van mens en milieu", zegt Vogels.

Andere programmapunten zijn de kwaliteit van het leven en gelijkheid voor iedereen. Aandachtspunten zijn tewerkstelling voor lage kansengroepen en een grootstedelijk onderwijsbeleid.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees