Italië arresteert tientallen maffiaverdachten

ROME - Bij politie-invallen in het zuiden van Italië zijn maandagnacht en dinsdagochtend tientallen vermoedelijke leden van de Napolitaanse maffia, de Camorra, opgepakt. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Nabij Caserta, dertig kilometer onder Napels, arresteerde de politie maandagnacht Franco Letizia. Die wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan een bende afpersers. De politie denkt bovendien dat hij de leider is van de Bidognetti-clan, een tak van de Camorra. Letizia zou de leiding hebben overgenomen van Giuseppe Setola, die in januari werd gearresteerd.

De politie pakte ook twee mannen op die ervan worden verdacht Letizia te hebben geholpen uit handen van de politie te blijven.

Letizia stond lange tijd op de Italiaanse lijst van honderd gevaarlijkste voortvluchtigen. De politie kwam hem op het spoor nadat rechercheurs maandenlang telefoongesprekken van Camorraleden hadden afgeluisterd. Die gesprekken leidden uiteindelijk naar het dorp waar de maffiabaas maandagnacht kon worden opgepakt.

In Napels deed de politie dinsdagochtend tientallen invallen bij mensen die verdacht worden van lidmaatschap van de Amato-Pagano-clan. Halverwege de ochtend waren er volgens minister van Defensie Ignazio La Russa 35 man opgepakt.

De minister sprak van 'een beslissende slag voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor afschuwelijke misdaden, die samenhangen met de internationale drugshandel'. Het was de bedoeling dat er in de loop van de dag nog veel meer verdachten zouden worden gearresteerd.

Zaterdag werd in het Spaanse Marbella al Rafaele Amato opgepakt, die verdacht wordt van verschillende moorden en die volgens de politie een van de grootste importeurs van cocaïne in Italië was.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees