Belgische consument minder pessimistisch

Belgische consument minder pessimistisch

Foto: grégoire de poorter

BRUSSEL -  De gezinnen zijn afgelopen maand wat minder pessimistisch geworden, de tweede verbetering op rij sinds het dieptepunt van februari-maart.
De Belgen kijken minder pessimistisch tegen de algemene economische situatie aan, en zijn zelfs heel licht optimistisch geworden voor hun eigen financiële situatie. Toch blijven ze zich heel veel zorgen maken over hun werkzekerheid en die van hun gezinsleden. Dat blijkt uit de index van het consumentenvertrouwen die de Nationale Bank maandelijks berekent aan de hand van een enquête.
 
Het is de tweede maand op rij dat de index verbetert. Van -24 in februari en maart ging het naar -22 in april en -19 nu. Een negatieve index wijst op een overwicht aan pessimisten, een positieve duidt aan dat de meerderheid van de ondervraagden optimistisch is.
 
Ook vandaag bleek dat de investeerders onverwacht optimistisch zijn voor de evolutie van de Duitse economie. De ZEW-index die peilt naar het vertrouwen van vermogensbeheerders en analisten klom van 13 naar 31, het hoogste peil in drie jaar en meer dan het langetermijn gemiddelde van de index.
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees