Amerikaanse huizenbouw en bouwvergunningen opnieuw ingestort in april

WASHINGTON -   Het aantal nieuw opgestarte werven voor woningen en het aantal afgeleverde bouwvergunningen zijn in de Verenigde Staten in april opnieuw ingestort, tot nieuwe laagterecords in een halve eeuw tijd. Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Handel.
 Het aantal afgeleverde bouwvergunningen kwam in april op jaarbasis uit op 494.000, of 3,3 procent minder dan een maand eerder. Ze bevinden zich op hun laagste niveau sinds het begin van de publicatie van de statistiek in 1960. Het vorige diepterecord dateert van de maand maart (511.000 afgeleverde vergunningen). De nieuwe daling was niet verwacht door analisten, die uitgegaan waren van een stijging van de index tot 530.000 afgeleverde vergunningen.
      
Het aantal nieuw opgestarte werven kende een nog forsere terugval dan de vergunningen en daalde met 12,8 procent ten opzichte van de maand maart. Op jaarbasis werden 458.000 werven opgestart, of een nieuw bodempeil sinds de start van de publicatie van deze statistiek in 1959. Het vorige laagterecord dateert hier van januari (488.000 nieuw opgestarte werven).
Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees